Connect with us

General

5 ohjetta ulkomattojen hoitamiseen

5 ohjetta ulkomattojen hoitamiseen

Jos haluat pitää kotisi hyvin sisustettuna näyttävien ja kuviollisten mattojen avulla, on erittäin tärkeää huolehtia ulkomattojesi kunnosta. Matot joutuvat ulkona erilaisten sääolosuhteiden armoille. Lisäksi matot ovat tärkeä osa tyylikkään pation tai terassin sisustuksessa. Kun mattosi ovat jatkuvan kulutuksen kohteina, on niiden laadukkuuden sekä ulkonäön ylläpito tärkeää. Pidä mattosi kauniin näköisinä säännöllisellä hoidolla. Voit tietenkin palkata ammattimaisen mattojen pesijän, joka hoitaa puhdistusprosessin puolestasi.

Lisäksi, kun on kyse huoltamisesta, ulkomatot ovat yksi laiminlyödyimmistä sisustuselementeistä. Tuloksena ovat yleensä nopeasti visuaaliset elementtinsä sekä laatunsa menettävät matot.  Tästä johtuen kodinomistajien tulisi huolehtia mattojen kunnosta säännöllisesti. Olemme listanneet sinulle muutamia käytännöllisiä ulkomattojen hoitovinkkejä.

Pohdi materiaaleja

Ennen puhdistamisen aloittamista, on erittäin tärkeää löytää oikea puhdistustapa matoille, jotka on valmistettu eri materiaaleista. Materiaaleja voivat esimerkiksi olla akryyli, sisal, bambu, ym. Yleisesti matot valmistetaan kahdesta erilaisesta materiaalisesta luonnollisesta tai synteettisestä. Synteettiset matot ovat kirkkaan värisiä, kevyitä ja nopeasti kuivuvia. Luonnolliset matot taas tarvitsevat enemmän huomiota pysyäkseen laadukkaina sekä alkuperäisen värisinä.

Käytä mattoalustoja

Yksi parhaista tavoista ulkomattojen kunnon ylläpitämiseksi on mattoalustojen käyttäminen. Mattoalustat pitävät maton paikoillaan, mutta samalla estävät lattian kulumisen tai halkeilun. Voit valita haluamasi mattoalustan monista eri malleista, jotka vaihtelevat kovanlattianalustoista huopapohjallisiin sekä verkkokankaasta moniin muihin materiaaleihin. Olipa sinulla sitten sisalmatto tai mikä vain muu mattomalli, nämä suojukset pitävät mattosi värit lähes alkuperäisinä.

Säännöllinen puhdistus

Jos haluat pidentää ulkomattojesi ikää, on niiden puhdistaminen säännöllisesti tärkeää. Toisaalta voit ottaa tavaksi puhdistaa mattoon tarttuneen lian heti paikalla, jolloin tahrojen puhdistukseen ei kulu yhtä paljoa aikaa ja vaivaa. Voit myös käyttää hyönteismyrkkyjä ötököiden pitämiseksi kaukana matoistasi.

Etsi sopivin paikka

Yksi miettimisen arvoinen asia on mattojesi sijainti. Jos matot ovat alueella, jossa kävellään paljon kengillä, menettävät ne pian kauniin ulkonäkönsä. Samalla tavalla tapahtuu, jos mattosi sijaitsevat erittäin kosteassa paikassa. Maton pinta vioittuu nopeasti. Joten oikean paikan löytäminen on tärkeää, kun sisustat kotiasi ulkomatoilla. Aseta mattosi hiljaisempaan kohtaan, jossa ne eivät pääse kostumaan.

Yhteenveto

Millainen ulkomattosi onkaan sen kauneuden, esteettisyyden sekä kestävyyden ylläpitäminen on tärkeää. Yllä mainitut vinkit auttavat sinua hoitamaan kotisi ulkomattoja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips to make your Facebook page shine

Technology

Beautiful Nigerian Women Abroad Seriously Seeking Husbands

Romance

List of Nollywood’s Bachelorettes

Celebrities

“Damage” premieres in the UK, Photos of Uche Jombo, Tonto Dikeh & All the Stars at the Event. Enjoy!

General

Copyright © 2020 MJEMagazines.com. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.