Connect with us

General

Wat maakt een Beni Ourain vloerkleed?

Wat maakt een Beni Ourain vloerkleed?

De naam Beni Ourain heeft een Midden-Oosterse klank. Hij toont de geest in de goede richting. Iedereen die betrokken is bij het verfraaien van beslissingen voor hun huis, en verkenden de markt voor dezelfde tapijt, in het bijzonder voor een oosterse look, zal een idee over tapijten vaak “gemarkeerd” als Beni Ourain hebben. In dit artikel beschrijven we de functies die deze definiëren.

Marokko staat bekend om zijn tapijten. De inwoners van de regio hebben een of andere vorm van textiel geweven om duizenden jaren te zitten. In het Hoge Atlasgebergte in Marokko, weven vrouwelijke ambachtslieden met de hand magie, in de vorm van Beni Ourain-textiel. Het feit dat deze praktijk ook vandaag nog steeds geldt, dient als bewijs voor het rustieke leven van de mensen in een geglobaliseerde wereld.

Vergeleken met Kilim of andere vormen van textiele vloerbedekking in het Midden-Oosten, Beni Ouarain verschilt in haar ontwerpen en de oorsprong ervan, en niet zozeer door de manier waarop de stof is opgebouwd.

In tegenstelling tot vlak weven of taft zijde weven, zijn tapijten zoals Kilim en geweven met een techniek waarbij knopen op kettingen worden gestapeld. Het proces resulteert in een dicht, dik, warm en zacht textiel (traditioneel gunstig in de koude nachten van de atlas). Het traditionele materiaal bij uitstek is losse schapenwol, waaraan warmte kan worden toegeschreven. Beni Ourain, vervaardigd in de handel, kan echter worden geverfd om het breder te maken.

De beelden, gemaakt met geometrische ontwerpen gebouwd met frames, zijn abstracte thema’s en vast te leggen die variëren van letterlijke weergave van belangrijke objecten zoals sterren, zon en bergen, om eenvoudige horizontale en verticale lijnen.

Berbers van vrouwen werden traditioneel gebruikt om het textiel te weven voor huishoudelijk gebruik, zoals ze nog steeds doen. Als kennis doorgegeven van generatie op generatie heeft samengewerkt met Europese handelaren en de introductie in westerse markten, de Beni Ouarain werd een populaire export voor de Marokkaanse economie.

Vandaag de dag zijn veel van de verkochte producten in de westerse markten tapijten komt van artisanale coöperaties als “de coöperatie Ain Leuh” en “De coöperatie van vrouwen Imghlaus”. Deze organisaties helpen vrouwen in de regio sterker te worden en stimuleren de lokale economie door gezinnen te ondersteunen.

Hun invloed, vooral in de tapijt niche in het Midden-Oosten, blijft groeien en steeds meer interieurontwerpers realiseren hun potentieel door een sublieme ervaring te schilderen.

Nu je alles weet wat je moet weten over Beni Ourain Vloerkleden, kun je beginnen met het plannen van een kamer of het versieren van het hele huis eromheen. Denk er bij het gebruik aan dat ze het delicate karakter van hun ontwerp respecteren door ze tot het hoogtepunt van de ervaring te maken.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips to make your Facebook page shine

Technology

Beautiful Nigerian Women Abroad Seriously Seeking Husbands

Romance

List of Nollywood’s Bachelorettes

Celebrities

“Damage” premieres in the UK, Photos of Uche Jombo, Tonto Dikeh & All the Stars at the Event. Enjoy!

General

Copyright © 2020 MJEMagazines.com. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.